NEWS-FLASH 2021-11-01

door

in

Laupat Industries @ Klimaat Parlement

[divider line_type=”No Line”]

Laupat Industries was een van de zes geselecteerde klimaatprojecten en gaf tijdens het “Klimaat Parlement” te ZOERSEL op 29 oktober 2021 een presentatie van haar op “NextGen District” in de Haven van Antwerpen geplande project. Tijdens de presentatie en de daaropvolgende break-out sessies kwamen interessante gesprekken op gang en werden de nodige contacten gelegd met inspirerende en begeesterde mensen uit het bedrijfsleven en de academische wereld. Onze dank gaat dan ook uit naar de organisatoren van dit evenement alsook naar de geïnteresseerde deelnemers. Het gevoel ‘niet alleen te staan’ is fantastisch en meer mensen dan gedacht dragen de leuzen “Change the game”, “duurzaamheid”, “Europese Green deal”, “energie en klimaattransitie”, enz…, hoog in het vaandel.

[divider line_type=”No Line”]
[image_with_animation image_url=”331″ animation=”None” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”][image_with_animation image_url=”332″ animation=”None” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”][divider line_type=”No Line”]

Hans Casier, topman van INEOS en voorzitter van ESSENSCIA vertelde in TRENDS n° 42 van 21/10/2021 dat energie- en klimaattransitie, zonder ‘chemie’ niet mogelijk is en steunt de Europese ambities rond klimaatneutraliteit en circulaire economie.

Chemie moet en kan bijdragen aan de oplossing van de energie- en klimaattransitie door CO2 reductie en energie-efficiëntie. Investeren in een goed functionerend afvalbeheer is nodig en hierbij is chemische recyclage belangrijk. De investering welke Laupat Industries wil en zal realiseren in de Haven van Antwerpen, teneinde op een CO2 vrije en energie neutrale wijze, rubberbanden te recycleren is dan ook noodzakelijk en haalbaar. In 2019 bedroeg het aantal versleten autobanden wereldwijd 30.9 mil. ton. Door onze samenwerking met “ZUIDNATIE” wordt CO2 uitstoot ook tijdens het transport via de waterweg en het spoor tot een minimum beperkt. De noodzaak tot onmiddellijke actie wordt ook gedreven door de alsmaar toenemende vraag naar gerecycleerde materialen.

Wetenschappelijk en technologisch kunnen we veel doen, maar een duwtje in de goede richting vanwege de overheden is echter nodig; wij rekenen er dan ook op dat in Glasgow, “COP26, de confederatie van de Verenigde Naties over de klimaatverandering” hiertoe zal bijdragen. Momenteel worden nog vele rubberbanden gebruikt voor het stoken van oa cementovens. Europa doet reeds vele inspanningen, door gebruik te maken van alternatieve energiebronnen zoals biomassa, rioolzuivering slib en dierlijk meel. Doch uitvoer van rubberbanden en shreds vanuit Europa naar andere continenten dient een halt te worden toegeroepen; niet enkel het transport, maar ook het verbranden van autobanden resulteert in een massa CO2 uitstoot. Het verbranden van bv. 50.000 ton autobanden produceert 130.000 ton CO2! Daar waar het verwerken ervan op onze site, resulteert in nul CO2 uitstoot en de creatie van vier nieuwe waardevolle grondstoffen. Circulaire economie ten top! (130.000 ton CO2 is te vergelijken met de jaarlijkse uitstoot van 46.000 personenwagens, welke elk 20.000 km afleggen met een uitstoot van 2.8 ton).

Een grote stap naar de oplossing via een kleine investering in de door “LAUPAT INDUSTRIES BV” uitgegeven “WORLD RECOVERY BOND I”. (Looptijd 5 jaar – jaarlijks rendement 6,25%)

[divider line_type=”No Line”]
[nectar_btn size=”jumbo” open_new_tab=”true” button_style=”regular” button_color_2=”Accent-Color” icon_family=”none” text=”Investeer in Laupat Industries” url=”https://laupatindustriesinvest.com”]

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *